Gemytligt boende i Åre

Nu i vintertider är det många som beger sig till fjällen för att åka skidor, både utförsåkning och längdskidåkning. Sveriges största och närmaste skidparadis är Åre som med sina tillhörande byar utför utgör ett stort skidsystem som är väldigt välbesökt vintertid. På senare har dock aktiviteterna utökats kraftigt och Åre börjar etablera sig som en semesterort för fritidsaktiviteter året runt. Åre bjuder på en rad  äventyr och fritidsaktiviteter sommartid, eller vad sägs om downhill med mountainbike, forsränning och rafting och vandringsleder i oslagbar natur.

Åre består av ett flertal mindre byar och skidområden. Först har vi själva kärnan, Åre, med centrum och kringliggande hotell (tex anrika Tott Hotell), lägenheter och stugor. Här finns det bla ett stort utbud av restauranger, nattklubbar och butiker. Passar utmärkt för den som vill bo centralt där det händer

I området Åre Björnen bor man nära till familjevänliga backar, vilket passar utmärkt till barnfamiljer.

Åker man västerut från Åre centrum kommer man till Tegefjäll som är en stugby med ett mindre skidsystem, härifrån kan man ta sig vidare med skidor via transportsystemet till Duved som är en by med ett litet centrum. Här sträcker sig byn längre ned mot Storsjön, precis som Åre centrum nu gör med den stora tillväxten som skett under de senaste 5-10 åren.

Duved är en traditionell skidby där du kan bo på ett klassiskt gammalt fjällpensionat som heter Fjällporten. Fjällporten uppkom på 30-talet och är ligger i direkt anknytning till Duveds och Tegefjäll skidsystem. Att bo på pensionat passar alldeles ypperligt för tex barnfamiljen och grupper. Fjällporten har dubbelrum, trebäddsrum och fyrbäddsrum, antingen med dubbelsängar eller våningssängar. Duved bjuder på bra spår för längdskidåkning och naturupplevelser, i Duved är tempot lägre än i Åre centrum vilket passar barnfamiljen. Fjällporten erbjuder en rad bekvämligheter, eller vad sägs om upphämtning vid tågstationen.