Kommunikationer Göteborg


Göteborg är en stad med mycket goda kommunikationer. Det är enkelt att ta sig runt om i de centrala delarna men även till olika stadsdelar samt förorter. De olika transportsätt som finns i Göteborg är bland annat spårvagn, buss, tåg, färja och självklart taxi. Spårvagnarna går i ett nät innefattande tretton olika linjer som sträcker sig från ändhållplats till ändhållplats. De flesta spårvagnar har en gemensam hållplats som de alla någon gång passerar, denna är Brunnsparken och ligger vid centralstationen mitt i Göteborg. Bussarna i Göteborgsområdet går i många olika linjer och nätet innefattar uteslutande alla stadsdelar, kringkommuner och förorter. Med buss går det att ta sig i princip vart som helst i Göteborg och övriga regionen.

Det betalsystem som finns i kollektivtrafiken i Göteborg går under företaget Västtrafik och tyvärr är biljettsystemet troligen ett av världens mest komplicerade. Som turist kan man få stora svårigheter med att få tag på rätt biljett, det krävs hjälp från någon i Västtrafiks kundtjänst som är placerad runt om i staden för att köpa rätt. Något man bör observera är att man aldrig kan gå på ett färdmedel utan biljett då det inte går att köpa på färdmedlet. Man kan i vissa scenarion betala med SMS med ”enklast” och billigast är att ta sig till en återförsäljare och till exempel köpa ett 3-dagars-kort som tar dig runt obegränsat i tre dygn.

Om man ska till någon närliggande ort, förort eller plats så som till exempel Kungsbacka, Särö, Öckerö så går det att ta både buss och tåg. Pendeltågen i Göteborg går väldigt ofta på vardagar och tar dig snabbt till förorterna där det också finns en del sevärdheter för den som är turist. Bäst är att fråga någon go Göteborgare om råd när det kommer till hur man tar sig till diverse platser och ställen runt om i Göteborgsområdet.

Kommunikationerna i Göteborg är goda men som sagt något besvärliga när det kommer till inköp av biljetter. Vad man alltid kan göra om det skulle gå åt pipan är att ta en taxi. I Göteborg finns med mycket gott om taxibilar som hela tiden cirkulerar och gör det lätt för dig att ta en om det skulle önskas. Vad man kan göra om man i förväg vill försöka planera sin resa med Göteborgs kollektivtrafik är att gå in på Västtrafik.se där en färdplanerare finns tillgänglig att använda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.