Sevärdheter i Göteborg


När man som turist kommer till Göteborg så är man oftast nyfiken på själva kuststaden Göteborg. Det finns många fina kulturarv och härliga minnen att återuppleva på Göteborgs gator. Först och främst så förknippar många Göteborg med låtskrivaren, musikern och poeten Evert Taube. Vill man uppleva den göteborgska västkust och skärgård som Taube bland annat sjunger om i sina visor så ska man besöka Vinga som är en ö med en rent av legendarisk fyr. Det finns också många andra öar i Göteborgs skärgård som är värda att besöka så som Orust och Tjörn som båda är bra ställen för bad och sol i känslan av västkusten.

De sevärdheter som finns inne i Göteborgs stad är bland annat Kopparmärra som är en staty mitt på Kungsportsplatsen. En annan staty är den av Gustaf Adolf på Gustaf Adolfs torg. Båda dessa statyer i Göteborg är minnesmärken som starkt förknippas med Göteborgs historia. Är man intresserad av historia så finns det ett stenkast bort från Gustaf Adolfs torg ett museum med många intressanta föremål, kartor och bilder av gamla Göteborg.

Operan i Göteborg är en säker sevärdhet med sin fantastiska arkitektur men även fina omgivning. Bland annat finns det nybyggda Göteborgshjulet att uppleva precis bredvid Operan, detta till ett pris av runt 100 kronor. Från Göteborgshjulet kan du se sevärdheter så som Avenyn, Läppstiftet samt hamninloppet från havet.

Det finns även sevärdheter som går att uppleva bäst med hjälp av Paddan som är en stor och platt båt som gör rundturer för turister på kanalen som går genom Göteborg. Genom att åka denna ser man bland annat Kungstorget, Grönsakstorget, Brunnsparken, Nordstan, Gustaf Adolfs Torg, Kungsportsplatsen, Bastionsplatsen, Centralstationen och många andra delar av stan. Ett perfekt sätt att helt enkelt få sig en god uppfattning om staden men även dess historia.

Saluhallen på Kungstorget är en sevärdhet som står en stor del för vad Göteborg är idag. I Saluhallen finner man fin, välbehandlad och färsk mat från mängder av olika producenter och återförsäljare. Vad som är härligt att uppleva är ljudet, människorna, lukterna och det fantastiska tak som Saluhallen har. Kanske finns det ingenting som mer speglar Göteborgs skäl så mycket som Saluhallen. Tar man sig bort till Järntorget finns Feskekôrka som även denna är en typ av Saluhall, dock enbart för fisk och relaterat – denna är även berömd för att vara en del av Göteborg och dess havsluktande historia.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.