Fina hotell i Göteborg


I Göteborg finns det ett stort utbud av hotell, speciellt i de mest centrala delarna runt Brunnsparken, Drottningtorget och Centralstationen. Främst är det de stora kedjorna inom hotellbranschen som har de mest centralt belägna platserna men det finns även några enstaka mindre aktörer som klämt sig in i de mest centrala kvarteren kring Avenyn och Nordstan.

Att boka hotell i Göteborg är inga svårigheter, det går att göra smidigt på nätet genom vår sida hotell i Göteborg där du hittar hotellrecensioner och kan boka direkt. Du kan med fördel även göra ett besök till en annan populär sajt för att boka bästa hotellet i Göteborg här efter dina sökkriterier. Det finns dock några olika faktorer som man bör ha koll på för att få den bästa möjliga vistelsen i Sveriges finaste kuststad. Först och främst gäller det att pejla ut vilka områden och stadsdelar man vill bo i, som turist eller affärsresenär är det förslagsvis de centrala delarna av Göteborg som torde vara de mest lämpade områdena att boka hotell i. Man bör undvika att hamna allt för långt utan för de centrala delarna – detta för att på bekvämt avstånd kunna ta sig runt i och besöka de centrala delarna av staden där alla sevärdheter finns. Men det beror såklart på ditt syfte med vistelsen, är du tex efter ett bröllop på jakt efter lyxiga bröllopssviter i Göteborg med omnejd så är det kanske andra geografiska faktorer som är avgörande när du väljer hotell i Göteborg, som tex bröllopets eller bröllopslokalens lokalisering för bekväm och praktisk hemgång/transport till hotellet på kvällen. Med spårvagn tar du dig runt Göteborg enkelt och bekvämt.

De delar av Göteborg som det är finaste att bo hotell i är bland annat kring Avenyn och Nordstan men även Majorna, Örgryte, Johanneberg och Frölunda. Det som är positivt med de flesta delar av Göteborg är att man alltid har nära in till stan, även om man bor i en förort så som Partille, Landvetter, Kungsbacka eller Mölndal. Det finns goda förbindelser från de flesta hotell via spårvagn och buss så logistiken från de olika hotellen behöver man inte oroa sig för.

När man ska hitta ett hotell i Göteborg att boka så kan det också vara skönt att få lite förslag på några hotell som faktiskt är bra. Avalon hotell är ett relativt nyöppnat hotell som ligger på ena änden av Avenyn, från detta hotell har du som hotellgäst nära till precis allting. Liseberg, Avenyn, Nordstan, butiker, restauranger och andra sevärdheter. Ett annat hotell som är beläget i närheten av hotell Avalon, dock något närmre Centralstationen – det är Radisson Hotel. Detta hotell är känt just för att de flesta internationella kändisar som kommer till Göteborg brukar bo där (Rolling Stones, Britney Spears och Madonna är exempel). Radisson Hotel är cirka femtio meter från Centralstationen och fyrahundra meter från Avenyn – nära till allt!

Centrala hotell

I de lite mer centrala delarna av Göteborg så finns ofantligt många hotell. I princip varje central byggnad har åtminstone ett hotell. Många av hotellen har funnits med under många decennier medan vissa andra är relativt nya på kartan. Nära Centralstationen kan man finna hotell så som gamla anrika Hotell Eggers som funnits där nästan längst av alla hotell i centrala Göteborg. Hotell Eggers är en byggnad som är precis i anslutning till centralstationen och som idag (som ett hotell) räknas som en historisk del av staden.

Bara hundra meter från Hotell Eggers ligger Radisson Blu Scandinavia Hotel som är ett stort hotell där det även bedrivs många konferenser. Klassen på både Hotell Eggers och Radisson Hotel är mycket hög och detta beror delvis på att det är så pass centralt som det faktiskt är. Grand Hotel är ett nyöppnat hotell som ligger bakom Hotell Eggers i Nordstans byggnad som även dessa har en hög klass och de extra bekvämligheter som man förväntar sig från ett centralt hotell i Göteborg.

Andra centrala hotell i Göteborg är bland annat också Elite Hotel som ligger vid Domkyrkan. Ett annat Elite Hotel (Park) ligger väldigt lägligt mitt på avenyn vilket i förhållande till butiker, centralstationen och restauranger är mycket centralt. Ett annat mycket centralt hotell i Göteborg är Hotel Avalon som ligger i början av avenyn på ett torg vid namn Kungsportsplatsen. Här kan man finna en hel del shopping men även restauranger och inte minst uteliv. Precis bredvid hotellet går också kanalen där man kan åka Paddan som är en klassisk sevärdhet i form av att man åker sightseeing med båt genom Göteborg. Avalon har också en uteservering som är mycket populär året runt där man kan sitta och bara ta en lugn stund eller kanske äta en bit lunch.

Det som är fördelen med att bo på hotell centralt i Göteborg är speciellt att man slipper lägga en enda minut på transport till centrala delarna i staden då allt finns precis utanför dörren. Alla hotell som ligger centralt i Göteborg är också av fin kvalité så man behöver inte oroa sig för att man hamnar på ett smutsigt eller konstigt hotell. När man bor hotell centralt i Göteborg kan man enkelt också hyra cyklar av Göteborgs stad genom de olika ”Styr & Ställ” som är utplacerade enbart i centrala Göteborg – detta är en stor fördel om man vill transportera sig genom cykel istället för kollektivtrafik.

Billiga hotell

För att finna billiga hotell i Göteborg så får man söka sig ut några kilometer från centrum, detta betyder dock inte att det är svårt att sedan ta sig in till de centrala delarna av staden. Det går ett omfattande nät av kollektivtrafik i form av båt, buss och spårvagn i hela Göteborg med omnejd vilket gör det möjligt att kunna komma i till de centrala delarna på väldigt kort tid nästan oavsett vart man bor i Göteborgsområdet.

För att komma ner i priserna och därmed hitta billiga hotell i Göteborg så får leta efter billiga hotell i de stadsdelar som inte är allt för nära centrum. Exempel på vissa stadsdelar som ligger i dessa områden där man kan hitta billiga hotell är bland annat Frölunda, Torpa, Angered, Hisingen och Majorna.

Om det är så att man vill komma ner ännu mer i priserna och hitta riktigt billiga hotell i Göteborg så är det ett förslag att boka ett hotell i någon av förorterna Landvetter, Partille, Kungsbacka, Kungälv, Bollebygd eller Stenungssund. De olika förorterna har också sina egna goda egenskaper vilket även detta kan vara ett skäl till att man bokar ett billigt hotell i någon av dessa förorter till Göteborg. Landvetter ligger en kvarts buss från centrala Göteborg vilket är samma avstånd som det också är från Mölndal till Göteborg. Kungälv och Stenungssund ligger ungefär fyrtiofem minuter från Göteborg vilket kan låta ganska långt men då ska man tänka på att man kan hitta riktigt billiga hotell nära Göteborg.

För att finna billiga hotell i Göteborg så kan man även hålla sig borta från de allra största kedjorna, även om de ligger i någon av förorterna eller de mindre attraktiva stadsdelarna. Det ska inte vara någon större svårighet att hitta billiga hotell i Göteborg som ligger sådär tjugo minuter med spårvagn eller buss från centrum då det inom denna radie finns ganska många olika alternativ.

I Göteborg finns det så mycket att göra så att man inte riktigt behöver lägga pengar på hotell då det är bättre att lägga pengarna på sevärdheter i Göteborg som finns. Genom att boka ett billigt hotell i Göteborg så får man pengar över till roliga saker. Söker man i rätt stadsdelar så finner man ofta många mindre hotell som har en låg prisnivå som passar även en låg resebudget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.