Restauranger Göteborg


När man är i Göteborg så ska man absolut se till att gå på någon av de välkända och etablerade krogar som finns runt om. Till en början så finns det på Avenyn mitt i centrala Göteborg flera restauranger som har ett gott rykte och inte minst god och internationell mat – exempel på dessa restauranger är bland annat Brasserie Lipp och Hard Rock Café som serverar liknande typ av mat från ett amerikanskt-italienskt kök. Joe Farellis är en annan restaurang i Göteborg som även denna är belägen på Avenyn, här kan du finnas helt unika nachos likt ingen annan restaurang.

Besök Restaurangportal.se för att hitta restauranger i Göteborg med betyg, recensioner, adress och kartor.

En restaurang som man finner på Magansinsgatan (gatan Håkan Hellström sjunger om i en av sina låtar vid samma namn) är Puta Madre som har fantastisk miljö men också riktigt god mat. Det går inte att få en misslyckad lunch eller middag på den otroligt populära restaurangen – så se till att boka ett bord. En närliggande restaurang som passar dig som älskar skaldjur och gärna vill smaka på vad västkusten och Göteborg har att erbjuda när det kommer till färska skaldjur är Fiskekrogen. För knappt 400 kronor kan du på Fiskekrogen få en skaldjursbuffé till lunch som inte går att slå – på buffén finns precis allt. En annan restaurang som också erbjuder godheterna av västkusten är Sjömagasinet, en restaurang som drivs i regi av Leif Mannerström som är en av Sveriges främsta krögare.

En gata i Göteborg som mest är känd som restauranggatan är Linnégatan som ligger cirka sex spårvagnshållplatser från Nordstan, Brunnsparken och Centralstationen. Här finner man ett utbud av mat från hela världen. Rumpanbar är en av de mest etablerade restaurangerna på Linnégatan som är väl värt besök. Det finns på gatan även ett legendariskt crêperie som brukar ha öppet till fyra på morgonen för alla som vill ta en matbit på väg hem från krogen. Detta crêperie ligger ett stenkast från Rumpanbar, det känns igen genom att det ser ut och är ungefär lika stort som ett utedass. På Linnégatan finns även ganska många grekiska restauranger men även svensk husmanskost. Bitter Bar är en ganska lugn restaurang på Linnéplatsen som passar sig bra för den som önskar sitta länge på en restaurang. En annan mycket etablerad och omtyckt restaurang för den som gillar det italienska köket är Pasta Plus som ligger på Södra Vägen nära Korsvägen i Göteborg – här kan man avnjuta en pasta som är helt unik och som skiljer sig från mängder av pastarätter på andra restauranger.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.