Semestertips när du bokar hotell i Göteborg


Göteborg är Sveriges andra största stad och bjuder således på en hel del aktiviteter att sysselsätta sig med på sin semester i Göteborg. I den här texten samlas några av de bästa.

Det finns flertalet aktiviteter som faktiskt är väldigt enkla att företa sig, att t ex åka varmluftsballong i Göteborg är enklare än du tror då det finns aktörer som säljer dessa fantastiska upplevelser.

Liseberg

För många har den en given förstaplats på en sådan här lista. Liseberg är vida känt, inte bara i Sverige utan även i hela Skandinavien, och bjuder på en upplevelse utöver det vanliga.

Här finns klassiska attraktioner så som Fritt Fall och bergochdalbanan Balder som är byggd helt i trä. Balder har flertalet gånger blivit framröstad till ”Världens bästa bergochdalbana i trä”. Även mer moderna attraktioner finns, så som Helix, som utsätter besökaren för 4,3 G-krafter. Helix är den snabbaste och längsta bergochdalbanan i hela Skandinavien.

Liseberg passar hela familjen, vilket är ännu en anledning till att nöjesparken nämns först i den här texten.

Universeum

Universeum är något som troligen är bekant för de allra flesta som har planer på att besöka Göteborg – men det tåls att nämnas igen. Universeum är Nordens största vetenskapscentrum och bjuder följaktligen på många spännande aktiviteter som på ett eller annat sätt är kopplat till vetenskapen. Aktiviteterna är fascinerande, samtidigt som de är lärorika.

Universeum är uppdelat i olika avdelningar. De allra flesta bör kunna hitta något de finner intressant i någon av avdelningarna.

  • Dödliga skönheter – Den här avdelningen visar upp dödliga, men ändå vackra djur. Djuren är bland annat ormar, spindlar och ödlor.
  • Akvariehallen – Här kan besökaren ta del av flera spännande arter som lever under vattnet. Bland de mest iögonfallande kanske hajar och rockor kan nämnas.
  • Explora – Den här avdelningen visar på ett fascinerande och pedagoiskt sätt hur människan i många avseenden efterliknar naturen för att hitta tekniska lösningar.

Det här är endast 3 av deras 9 avdelningar. Det finns definitivt anledning att besöka centrumet själv någon gång för att spana in dessa och resten av avdelningarna.

Paddan

Att åka med Paddan på en tur genom Göteborgs vackra kanaler är något som passar de allra flesta. Turen tar ungefär trekvart. Under dessa 45 minuter får man lära sig mer om stadens historia, dess byggnader och vad man kan göra när man är i staden.

Läs mer om sevärdheter i Göteborg här >>