Teater i Göteborg


Det finns i Göteborg flera institutioner för att se på teater. Först och främst finns Göteborgs Stadsteater belägen på Götaplatsen vilket är längst upp på gågatan Avenyn. Stadsteatern visar främst större teateruppsättningar med relativt välkända skådespelare. Det finns även mindre studior på Stadsteatern där man kan se monologer och mindre teaterföreställningar.

Ett stenkast från Göteborg Stadsteater så finner man Lorensberg där det året runt går diverse komediföreställningar. Exempel på detta kan vara Robert Gustafsson och Galenskaparna men även turnéer av stand-up . Det är till Lorensbergsteatern som även internationella komiker uppträder. Tidigare komiker som haft föreställningar är Umbilical Brothers och Pablo Fransisco.

På Hisingen som ligger bara en hållplats från Centralstationen med buss eller spårvagn så kan man hitta Backateatern som visar teatrar av lokala och mindre kända skådespelare, ofta personer som nyligen examinerat sig som skådespelare vid högskolan. På Backateatern finns det året runt oftast en till två olika teaterföreställningar att besöka.

På Operan i hamnen så finner man många musikaler och operor – här går det att uppleva mycket. Göteborgsoperan har oftast stora, bombastiska och påkostade musikaler som de visar under en lång period (upp till ett år) i sträck.

Till sist finns även Pusterviksteatern där mindre teatrar och musikaler visas. Pusterviksteatern är belägen på Järntorget i västra centrala delarna av Göteborg och det är här man hittar riktiga godbitar inom teater i Göteborg. Om man har tur så visas någon teater på Pustervik som man kan gå och se och då oftast till ett lågt pris. Man bör då även passa på att ta sig en macka och dricka i den genuina och nostalgiska baren på Pustervik, en legendarisk bar där många stora svenska artister hängt genom årtionden.

Om man är intresserad av att se teater i Göteborg så har man chansen att göra detta på många olika ställen. Vad man dock bör ha i åtanke är att biljetter i vissa fall kan bli svårt att få men genom att vara ute i god tid och boka teaterbiljett hos en teater i Göteborg i alla fall två veckor innan föreställningen så kan man få en bra plats. Om man därmed bokar innan sin ankomst till Göteborg (som turist) så behöver man inte oroa sig om problemet. Av de ovannämnda teatrarna så är det på Göteborg Stadsteater man upplever teater när det är som bäst. Det finns på Stadsteatern alltid även flera olika föreställningar samtidigt vilket gör det enklare att hitta något man är intresserad av.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.