Flygplatser i Göteborg


För dig som ska resa finns det två olika flygplatser som möjliggör flygresor till Göteborg. Dessa två flygplatser har olika flygbolag som flyger till och från dem och de har mycket stor skillnad mellan varandra gällande storlek och utseende. Den flygplats som ligger närmast centrala Göteborg (räknat från Centralstationen) är Göteborg City Airport (tidigare Säve Flygplats) som ligger i norra Göteborg. Denna flygplats är mycket liten och det är i princip några få flyg varje dag som går därifrån. Göteborg City flygplats ligger mitt ute på ”landet” bland bondgårdar och stora åkrar men är ändå relativt nära in till stad. Bussen till flygplatsen tar från Göteborg (inklusive ett byte) cirka trettio minuter medan en taxi skulle ta ungefär tjugo minuter att ta sig ut till Göteborg City Airport. Ryanair är det flygbolag som har majoriteten av alla flyg på Göteborg City Airport. Det finns på flygplatsen ett café och två mindre kiosker. En bankomat finns på Göteborg City flygplats där du som turist kan ta ut pengar i andra valutor (som t.ex. euro eller pund) om du skulle önska det. Om det är så att man vill bo på ett hotell i närheten av flygplatsen så är det bästa man kan göra att bo någonstans inne i Göteborg då det ändå är så pass nära.

Den större flygplatsen i närheten av Göteborg är Landvetter flygplats. Denna flygplats är belägen med buss cirka fyrtiofem minuter från Göteborgs centralstation och denna går att nå med hjälp av flygbuss (snabbt) eller kollektivtrafik (långsamt). Ett fel som många turister gör är att tro att alla bussar det står ”Landvetter” på faktiskt går till Landvetter flygplats men faktum är att det finns en ort i närheten av flygplatsen vid namn Landvetter. Om man mot all förmodan åker ”fel” och hamnar i Landvetter (stad) så går det ibland en kollektiv buss vid namn 511 mot Landvetter flygplats.

Det är från Landvetter flygplats som de flesta flygbolag flyger till och från. Här finns flera olika butiker, kiosker, växlingskontor, caféer, restauranger, hyrbilar och annat som kan tänkas behöva inför en resa. Om det skulle vara så att man behöver ett provisoriskt pass så finns även ett poliskontor på Landvetter flygplats som man kan kontakta för att få hjälp. Vill man bo på ett hotell nära Landvetter flygplats så kan det vara en idé att till exempel på Scandic Hotel beläget precis vid Liseberg på Korsvägen där man enkelt kan ta en flygbuss in till Landvetter flygplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.