Museum Göteborg


Det finns i Göteborg ett brett utbud av olika muséer som alla delar in sig i olika ämnen så som natur, kultur, historia och musik. Det går att genom museum i Göteborg uppleva allt från Göteborgs historia till Dinosauriernas tid – allting finns samlat i denna härliga stad på västkusten.

Först och främst finns Göteborgs Naturhistoriska Museum som visar en del av moder natur. Allt från djur till natur finns samlat i form av fossiler, skelett, bilder, videor, konserveringar och uppstoppningar. Det finns på Naturhistoriska Muséet i Göteborg alltid en grundutställning som innefattar bland annat uppstoppade djur från jordens alla hörn till skelett av dinosaurier och modeller av forna djur. Det pågår alltid också en tillfällig utställning som varierar från säsong till säsong. Vill man besöka Naturhistoriska så finns det i den östra delen av Slottsskogen på adressen ”Slottsskogen Östra, Göteborg”.

Världskulturmuséet är ett relativt nytt museum i Göteborg beläget vid Korsvägen (vid Universeum och Liseberg) där man kan uppleva innovativa utställningar. Det är inte ett visst löst ämne som är själva utställningen utan det är istället ett tema så som ”Flytta utomlands” eller ”Utomjordingar”. Vad som är bra med just Världskulturmuséet är att det passar precis alla åldrar, från små till stora och allt däremellan. Det är alltid fri entré in till muséet som under senaste året haft runt fem utställningar och hundratals punkter på sitt program över aktiviteter i byggnaden. Ett mer aktivt museum i Göteborg får man leta efter.

Ett museum i Göteborg som många förknippar med kultur är Röhsska museet. Röhsska har ett permanent program av utställningar som man kan gå och se men även ett tillfälligt program med olika utställningar. Den permanenta delen består bland annat av; Form och design från Japan, Rummet i Barockstil, Utställningen influerad av 1700-talet, Utställningen om Kina samt inte minst Röhsskas egen historielinje med historia om form och design från 1850-talet till idag. Röhsska museet är beläget mitt på Avenyn, mitt emot Hard Rock Café.

Andra museum i Göteborg är bland annat Göteborgs Stadsmuseum där man kan se och läsa en hel del om Göteborgs historia som en stad på västkusten och en industri i hamnen. Även Göteborgs Konstmuseum beläget längst upp på Avenyn vid Götaplatsen är ett populärt turistmål för den som är intresserad av konst, design och form. Sist och inte minst finns även Sjöfartsmuseet med föremål som härstammar från Göteborgs historia som en hamnstad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.