Hotell i Karlskrona – 3 utvalda hotell

Den gamla örlogsstaden Karlskrona är centrum i den blekingska skärgården. Faktum är att stora delar av staden ligger på öar utanför fastlandet. Karlskrona är en lite bortglömd stad i Sverige. Det är synd. Här finns nämligen mängder av sevärdheter, många kopplade till Sveriges marina historia och 1600-talets storhetstid. För att upptäcka Karlskrona på bästa sätt kan rekommenderas att man spenderar ett par dagar i staden och sover över på hotell. Här är tre utvalda hotell i Karlskrona.

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Clarion Collection Carlscrona ligger på ön Trossö – den ö där man hittar de flesta av stadens sevärdheter. Med bara 200 meter från järnvägsstationen är även kommunikationerna till och från hotellet mycket bra. De 80 hotellrummen håller hög standard med en designmässigt stilren inredning. Fritt kaffe dygnet runt, gratis kvällsbuffé och en ekologisk frukostbuffé är bara några av den service som erbjuds hotellgästerna.

First Hotel Statt

Mitt i Karlskrona ligger First Hotel Statt, ett fyrstjärnigt hotell som håller hög standard. Hotellet är inhyst i en byggnad som har anor från tidigt 1900-tal. Rummen är modernt inredda i den numera klassiska skandinaviska stilen. I hotellet finns två restauranger, som båda serverar alla tänkbara maträtter. Hotellet hyser även en relaxavdelning och en nattklubb. Från hotellets ytterdörr är det bara några meter till gågatan som löper genom stadens centrum. Man har alla Karlskronas sevärdheter och nöjen inom ett stenkast från hotellrummet.

Hotell Aston

Med sina 42 rum är Hotell Aston inte ett av de större hotellen i Karlskrona. Det som hotellet saknar i storlek tar man dock igen när det handlar om kvalitet för pengarna. På Hotell Aston får man en relativt billig hotellvistelse, samtidigt som man inte behöver göra några större avkall på bekvämligheterna. Alla de 42 rummen är utrustade med platt-TV, med kabel-TV, och vattenkokare för egen tillagning av té eller kaffe. På eftermiddagarna har alla hotellgäster tillgång till kostnadsfritt fika med kaffe och tilltugg.