5 mysiga hotell i Skåne


Inför sommaren är det många som planerar sina semestrar. Många föredrar att åka på bilsemester vilket har sina klara fördelar. Att semestra i Skåne är trevligt på flera sätt; sommaren startar lite tidigare söderut, milsvida landskap, havet, Österlen samt fina hotell på skåneslätterna. Just hotell tänkte vi på hotellbloggen.se fördjupa oss i och presentera 5 mysiga hotell i Skåne.

Kiviks hotell

Säg den som inte förknippar Österlen och Kivik med konstnärer? På Kivik hotell bor du i lugn atmosfär högt beläget med skön utsikt över havet. Hotellet var tidigare platsen dit en viss prins tog sin tillflykt för att koppla av och måla. Koppla av på terassen och lyssna till havsbrisen. Här finns 24 hotellrum i den gamla hotellbyggnaden. Med ett weekendpaket har du ett romantiskt hotell som verkligen kan rekommenderas.

Närliggande hotell >>

Ystad Saltsjöbad

YSB är ett hotell i Ystad som grundades 1897 och erbjuder det mesta. Hotellet ligger vid havskanten och du kan både somna och vakna till havets ljud i hotellrummet. Som sig bör på ett hotell vid havet finns det mycket fisk på menyn, men inte enbart. Vinlistan är lång och tillfredställer även en sommelieren. Hotellet har ett uppskattat spa där du kan få helkroppsbehandlingar samt bad och floating med aromatiska dofter. När du bokar in dig på Ystad Saltsjöbad kan du välja olika paket som tex golf, romance och mermaid (passar tjejgänget).

Boka hotellet >>

Hotel Skansen

Mitt i centrala Båstad ligger Hotel Skansen. Båstad är som bekant ett tennismecka och förvandlas varje sommar till en metropol. På Hotel Skansen kan du boka olika spa- och äventyrspaket. På spaavdelningen hittar du bla en japansk pool, ångbastu och massage. Äventyrspaketen finns med teman som fiske, skidåkning, golf, tennis, ridning eller matlagning. Passar konferensgruppen utmärkt. Missa inte kallbadhuset vid havet!

Rusthållargården Arild

Arild är en mysig badort och har ett fantastiskt läge med Kullabergs sluttningar i bakgrunden. Rusthållargården har byggnader med ursprung från så tidigt som 1675. Här kan du bo i både manngårdsbyggnaden (där du finner lobby, reception och totalt 21 hotellrum), någon av villorna eller en stuga med havsutsikt. Alla hotellrum har inredning i lantlig stil. I kaptensvillan ligger badhuset med relaxavdelning, ångbastu och pool. Ett perfekt hotell för familjeaktiviteter som bjuder på gamla anor.

Till bokningen >>

Bäckaskog slott

På Bäckaskog slott bor du på ett hotell med lång historia i lantlig miljö i utkanten av Kristianstad. Slottet grundades på 1200-talet och har varit platsen för många munkar och regenter genom tiderna, här bor du som en kung. Slottet ligger i skön miljö med två omgivande sjöar vilket gör det till ett utmärkt område för rekreation. Du kan tex bo på slottet, i skånelängan Möllan, klostergården eller Vapensmedens hus där det erbjuds bed & breakfast.

Pris och tillgänglighet >>

Fler hotell i Skåne

Vill du få tips om fler hotell i Skåne, kommentera dina önskemål.