Inrikesflyg mellan Göteborg och Stockholm


Mellan Sveriges två storstäder Göteborg går det utmärkt att flyga och det finns flera avgångar varje dag att välja mellan. Det finns alltså inga skäl att inte boka in ett affärsmöte i Göteborg om du jobbar i Stockholm. Från Stockholm flyger du enkelt antingen från Bromma flygplats (BMA) eller från Arlanda (ARN). Från Stockholms centralstation är det snabbaste alternativet att kliva på Arlanda Express som har avgångar flera gånger i timmer och restiden är endast 20 minuter mellan centralstationen och Arlanda flygplats. Till Arlanda är det ca 37km från Stockholms city. Kommer du långväga ifrån till Arlanda kan hitta hotell på www.hotellnäraarlanda.se.

flygplanVäl i Göteborg landar du antingen på flygplatsen Göteborg City (GSE) eller Landvetter (GOT).

När du ska boka flygbiljetter finns det 3st flygbolag som trafikerar Göteborg-Stockholm. Snittpriserna ligger på under 500kr för en enkelresa och om man ska välja resdagar utifrån pris kan man säga att fredagar är klart dyrast i och med helganknytningen.

SAS

SAS är den svenska stora giganten som fått genomgå stålbad på stålbad på senaste tiden för att trimma in sig som en stark konkurrent till alla de nya lätta lågprisflygbolagen som har en helt annan ”kostym” och kostnadsläge. SAS håller fanan högt och erbjuder flygresor till billiga priser utan att dra ner på servicen till ”Ryanairnivå”.

Malmö Aviation

Malmö Aviation är inrikesflyget som har 12 linjer från Stockholm city till stora städer som tex Göteborg. Flyglinjen går mellan Bromma och Landvetters flygplats.

Norwegian

Norwegian är den norska uppstickaren som etablerat sig de senaste åren som ett utmärkt lågprisflygbolag med full service.