Natur- och äventyrsmässor värda att besöka


De två städerna Göteborg och Jönköping ståtar med stora konferensanläggningar som inom kort har några intressanta mässor inom natur och fritid värda att besöka som vi belyser i den här bloggposten.

Nordic Outdoor i Göteborg på Svenska mässan

Nordic Outdoor är mässan med inriktning mot friluftsliv och natur. Här kan du som mässbesökare möta företag inom outdoorbranschen, ta del i aktiviteter (som tex klättring, testa skimboard), känna på produkter, hitta föreläsningar och filmer inom natur och äventyr. Mässan pågår mellan 3-5 maj, du köper biljetter online eller på plats vid entren.

svenska mässan triple towersNordic Outdoor hittar du i Göteborg på Svenska mässan som är en unik plats för möten och mässor där affärer och kontakter skapas och kompetensutveckling sker. Mötescentret Svenska Mässan ligger mitt i centrala Göteborg med närhet till mat, nöjen och shopping. Den totala ytan för mässor och konferenser på Svenska mässan mäter hela 41000 kvadratmeter. Bredvid Svenska mässan hittar du Gothia Towers som är ett av nordens största hotellanläggningar och har flertalet restauranger.

Elmiamässan i Jönköping

Den 9-11 maj pågår mässan Elmia Game Fair för den natur- och jaktintresserade. Det är mässan där du får lära dig mer inom jakt, fiske och hundsport. Här kan du testa skytte såsom prickskytte, lerduveskytte och trickskytte. Massor av hundaktiviteter borgar för att de flesta hundintresserade har någt nytta att hämta på den här mässan. Det finns prisvärda hotell i Jönköping om du planerar att stanna några nätter i staden och besöka mässan.