Riader i Marrakech

Om du någon gång har tänkt att resa till Marocko ska du definitivt besöka staden Marrakech som ligger vid Atlasbergen fot. Här kan du uppleva en pulserande stad med underhållning på det stora torget Djema el-Fna med marknader där du finner tex färgstarka kryddor som spiskummin. Andra färggranna inslag är exotiska frukter som aktivt ropas ut billiga priser av gatuförsäljarna. På caféernas uteservingar trängs gamla farbröder bland myntate och kanske tom röker vattenpipa.

Som boendealternativ vill vi slå ett rejält slag för Riadhotellen. En riad är ett traditionellt marockansk hus byggt i flera våningar i en fyrkant som omringar en innergård. Många av dessa Marockanska riader är ombyggda till små hotell i varierande standarder. I Marrakech och bostadskvarteren ligger riaderna tätt och gatorna löper i trånga gränder som tillsammans bildar en enda stor labyrint, varför staden kallas för Medinan. Men du kan vara lugn, hotellen är noga med att vägleda dig rätt bland gatorna med bra vägbeskrivningar och har ibland guider som möter upp.

Att på 4 nätter på en klasssik Riad med normal standard kan kosta runt 2000 kr, men de finns verkliga lyxhotell som kostar mycket mer. På en riad i Marrakech kan du uppleva äkta stäming i klass med tusen och natt. Att sitta med en silverkopp myntate på innergården en morgon med färska apelsiner hängandes från trädgården är fridfull känsla.

Läs mer på Resekatalogen.se om att bo på Riad och hotell i Marrakech.

Image: FreeDigitalPhotos.net