Så bokar du affärsresa mellan Stockholm och Berlin

Ett flertal svenska företag har affärskontakter runt om i Europa. Detta gäller inte minst företag inom tillverkningsindustrin där fabrikerna kan finnas i flera olika länder. En av de stora knutpunkterna är Berlin. Hit kan man ta sig både med flyg, tåg och bil. Men tidsaspekten gör att flyget absolut oftast väljs.

Flyg eller tåg?

Att flyga från Stockholm till Berlin tar ca 1,5 timme. Det finns relativt många avgångar att välja på vilket just påvisar att det är en vanlig sträcka för affärsresenärer. Se till att hitta prisvärda flygbiljetter till Berlin!

Går det att ta tåget på affärsresan? Ja, men det tar betydligt längre tid. Ett tåg från Malmö till Berlin tar över 12 timmar. Starta på kvällen och var framme tidigt på morgonen. Ungefär fyra timmar är på färjan där även middagen kan ätas. För företag som finns i Malmö kan det eventuellt vara ett alternativ. Men att åka tåg från Stockholm till Berlin tar ytterligare ca 5 timmar vilket knappast gör det till ett alternativ.

Hotell

Det finns flera bokningssidor som presenterar ett stort utbud av hotell i Berlin. Detta oavsett om man söker ett riktigt billigt hotell, om antal stjärnor väger tyngst eller om det viktigaste är att det är centralt. Att hitta hotell är inte svårt. Att däremot hitta lediga rum är inte alltid lika lätt.

Paketlösningar via resebolag

Enklaste och snabbaste vägen till en komplett affärsresa är att anlita ett resebolag för denna tjänst. Du anger bara vilken tid du behöver vara framme och var du kommer att ha konferenser eller andra aktiviteter i Berlin. Därefter bokar de flyg från närliggande flygplats i Sverige, transfer och passande hotell. Fördelen är att du därmed inte behöver leta efter flyg, jämföra avstånd från konferensanläggningen till hotellet osv.

Det behöver inte ens bli speciellt mycket dyrare med denna enklare lösning. Visserligen kan resebolaget ta någon hundring för bokningen de har även provision på förmedlade resor vilket gör att totalpriset sällan blir mer än om man bokat alla resor och hotell på egen hand.

Företag som ofta behöver boka affärsresor till sina anställda bör därför ha avtal med ett resebolag. Därmed kan de anställda snabbt få passande biljetter oavsett var och när de behöver åka.