Så fixar du bonusnätter på hotell

Oavsett om du bor på hotell flera gånger per månad eller enbart ett par gånger per år finns möjligheten att få bonusnätter. Med det menas att du får bo en eller flera nätter gratis hos den hotellkedja där bonusen samlats ihop.

Att ha bonusprogram är ett sätt för hotell att få gäster att återkomma till hotell inom samma kedja nästa gång en hotellnatt ska bokas. Det kan exempelvis innebära att man får en gratis hotellnatt om man bott minst 10 nätter på något hotell inom den kedjan. Men det finns även andra vägar till bonusnätter.

Bonusnätter via medlemskap

Den vanligaste vägen är att man gratis blir medlem i ett hotells loyalitetsprogram. När bokning, eller betalning, av natten sker anger man personnummer varpå natten registreras på medlemskapet. Poäng kan då ges både på hotellnätterna samt det man köper in i restaurangen och lobbyn. Poängen kan sedan användas till att betala en hotellnatt. På detta sätt ges bonusnätter till de som är lojala till en specifik hotellkedja.

Bonusnätter via hotellbokningssidor

En annan väg är att få bonusnätter via hotellbokningssidor. Det är webbportaler som presenterar tusentals hotell över hela världen. Genom att skapa konto och boka i inloggat läge sparas bokningen i personens profil. När betalning skett noteras detta och när man sedan kommer upp till 10 nätter ges en gratis natt.

Detta bonusprogram går däremot inte att utnyttja samtidigt som man får poäng via ett medlemskap hos ett hotell. Vägen passar däremot bra om man gärna bor på olika hotell.

Bonusnätter genom kreditkort

En populär metod många systematiskt använder är att betala sina köp på kreditkort som ger bonuspoäng och som kan användas för att boka hotell och resor. Ett bra kreditkort för dig som reser mycket är t ex kortet från Bank Norwegian som har poängsystemet Norwegian Rewards vilket du kan använda för att få bonusnätter på hotell.

Bonusnätter även via samarbetspartners

Ännu en väg är att få bonusnätter på hotell via hotellets samarbetspartners. Ett exempel kan tas från Coop där poäng ges på allt som handlas så länge man registrerar köpet på personnumret. Dessa poäng kan sedan växlas in till bonusnätter hos samarbetande hotellkedjor. Hur många poäng som krävs för en hotellnatt beror på hotellets standard och val av rum.