Sköna sängar på hotell

I samarbete med Nordiskarum.se

Att sova på hotell behöver inte enbart vara av praktiska skäl där övernattningen är det sekundära på semestern eller affärsresan. Även om man söker sig till billigare hotell så behöver det inte innebära att man gör avkall på sängen och sovkvaliteten, våga vägra stenhårda bäddmadrasser där du behöver trixa med överkast eller tom medtagna liggunderlag bara för att få sova med en ok upplevelse. Sömnen är oehört viktig för att vi ska fungera bra och ha energi för dagens bravader. Det är stor skillnad mellan att vakna upp som ett vrak eller utvilad full med energi till hotellfrukosten, det är avgörande för hur din dag blir. När man är ung går det bra med en halvknackig natt, men ju äldre man blir desto viktigare är det att sova skönt även när du bor några nätter på hotell.

Clarion Hotel Arlanda

Clarion Hotel Arlanda har sköna sängar

Sängen ska vara skön och mjuk på ett sådant sätt att den formar sig efter din kropp och samtidigt ge stöd, oavsett om du sover liggandes på sidan eller rygg. Att sova på mage är inte optimalt i längden, det spelar ingen roll hur bra sängen är.

Även detaljer som sänggavlar påverkar hur tiden i sängen är. En bra sänggavel kan både ge stöd åt huvudkuddar både när du ligger ned eller sitter för att läsa en bok då det är skönt för ryggen med vaddering i sänggaveln. Dessutom är det en skön inredningsdetalj som ger tyngd till både säng och rum, även färgen är viktig då det påverkar harmonin i hotellrummet.

Hotellen tjänar i det långa loppet på att investera i bättre sängar, nöjda hotellgäster resulterar i återkommande hotellgäster.

Hur hittar man då hotell med sköna sängar? Testa att sök på nätet efter hotell genom kombinera sökningar med ord som ”bekväma sängar”. Läs även noggrant i hotellrecensioner på bokningssidan, både vad hotellen själva anger och vad tidigare hotellgäster har att berätta om sängarna på hotellet.