Spar ihop till ett par hotellnätter genom att köpa sommardäck på bästa sätt

Oavsett vilken nivå på hotell du skall välja så kommer det innebära en kostnad, varför då inte försöka hitta sätt att spara in lite pengar som sedan kan användas till hotellnätter? I denna artikel tänkte vi redogöra för ett sätt som du kan använda för att inte betala i onödan för något du ändå behöver. Om du använder överskottet till att köpa hotellnätter eller något annat är sedan upp till dig.

I mars månad så finns det en del saker att ta fasta på. 8 mars så firas internationella kvinnodagen, Ingemar Stenmark fyller år 18 mars och sista mars är den sista dagen då vinterdäckskravet gäller. Det här med att vinterdäckskravet inte gäller längre innebär ju att det också börjar våras för sommardäck. Om sommardäck och hur du skaffar dem billigast kommer den här artikeln handla om.

Vad är sommardäck?

Sommardäck är helt enkelt däck som är anpassade för sommarväglag. Detta innebär att dessa däck har en annan gummiblandning jämfört med vinterdäck, just för att däcken ska prestera bättre vid
varmare och blötare klimat till skillnad från vinterdäcken som ska prestera maximalt vid kalla temperaturer och på snöigt och isigt underlag. Sommardäcken har ej heller några dubbar och
mönsterdjupet skall vara minst 1,6 mm till skillnad från vinterdäck där kravet är minst 3 mm.

Smartaste sättet att köpa nya sommardäck på

Så om det nu är dags att införskaffa nya sommardäck så kan det vara värdefullt hur man gör detta på det mest ekonomiska sättet. Detta är ingen nyhet och det finns naturligtvis en uppsjö av märken och modeller när det kommer till sommardäck och det kan vara frestande att välja något okänt märke som ligger flera hundra kronor billigare än ett känt premiummärke. Men istället så är det smartare att ta del av några av säsongens däcktester som du hittar i kvällstidningarna och i branschtidningar. I dessa tester kommer du se att de välkända (och dyrare) märkesdäcken prestera bättre än budgetalternativen. Så premiumdäcken är alltså säkrare eftersom de erbjuder bättre egenskaper i form av greppförmåga och dylikt. Men inte nog med detta, premiumdäcken brukar också få omdömen om att de håller längre vilket i sin tur innebär att man inte behöver byta däck lika ofta. Så i längden är det ändå billigare att satsa på testvinnande märkesdäck. Köper du sommardäcken på nätet så blir det och en billigare lösning jämfört med att köpa däcken i vanliga butiker eller däckverkstäder.

Vi hoppas du tyckt denna artikel varit givande och med dessa avslutande ord så vill vi önska dig många sköna hotellnätter framöver!