Sverigeresan till Karlskrona

I södra delen av vårt avlånga land ligger Karlskrona vackert beläget i vid kusten och sträcker ut sig både över fastlandet och runt närliggande öar som Saltö och Stumholmen. Karlskrona är en örlogstad och tog plats på världsarvslistan 1998 och delar nu plats med världsarv som kinesiska muren och Stora barriärrevet. Centrum av Karlskrona ligger till stor del på Trossö och på bla tidigare nämnda öar samt Dragsö.

Att planera in en visit i Karlskrona är ett perfekt mål för en semesterresa i Sverige. Staden är full med sevärdheter och naturupplevelser i den vackert omkringliggande i blekingska skärgården. Mycket i staden genomsyras av det maritima temat, till Marinmuseum (som är ett av Sveriges äldsta museum) som ligger på Stumholmen valfärdar varje år ca 200 000 besökare.

Självklara sevärdheter i Karlskrona är allt det som gör staden till ett världarv. Läs mer om Trossö, Örlogshamnen, varvet, befästningar (som tex God Natt, Kurrholmen och Kungsholms fort) på hemsidan om Örlogstaden Karlskrona.

För att forsätta i samma anda när det gäller boende tycker vi det är på plats att rekommendera Scandic Karlskrona som byggdes år 2010 och är beläget direkt vid Östersjöns kant. För fler hotell är ett besök på www.hotellkarlskrona.net väl investerad tid.