Tre lyxiga hotell i Berlin


Berlin har inte alltid betraktats som ett särskilt starkt eller lyxigt turistmål. Det här har dock ändrats betydligt på senare år. Mängder av européer tar sig nu hit, antingen för att bo här permanent, eller för en kortare vistelse. Något som kännetecknar Berlin i Tyskland är möjligheterna att ägna sig åt markant olika typer av resor. Det går utmärkt att tågluffa hit på budget – eller njuta en riktigt lyxig upplevelse på fina hotell. Besök reseguiden Tyskland.nu för mer information om att resa till Tyskland och Berlin.

Hotel Zoo Berlin

Vid zoot i Kürfurstendamm finns ett anrikt och lyxigt hotell. Det byggdes redan i slutet på 1800-talet och fungerade då som ett privat boende för en mycket välbärgad familj. Bara 20 år senare skulle byggnaden dock komma att göras om till ett lyxigt hotell. Den lyxiga stämpeln har behållits under 1900-talet och än idag är det här förstavalet för många turister som reser till Berlin på en hög budget.

Under 50-talet var hotellet dessutom ett tillhåll för diverse kändisar och inflytelserika personligheter. Ofta var det under den anrika filmfestivalen i Berlin som dåtidens kändiselit samlades här. På senare år har en namnkunnig designer från USA gjort om byggnaden.

Till bokningen >>

Soho House Berlin

Soho House Berlin är ett trendigt och lyxigt hotell. Det har funnits sedan 1920-talet, har åtta våningar och är uppskattad för sin restaurang på takvåning. Kanske behöver det inte nämnas, men utsikten från restaurangen är naturligtvis storslagen. Faktum är att många inte kommer hit för att bo – utan endast för att äta på den fina restaurangen. Naturligtvis är det inte bara utsikten man kommer hit för. Restaurangen har fått mycket goda omdömen från såväl besökare som kritiker.
Till bokningen >>

Grand Hyatt

Grand Hyatt riktar sig främst mot de som reser i affärer. Hotellet har fem stjärnor, ligger i hjärtat av Berlin och är minst sagt lyxigt. Samtidigt är det anpassat för affärsresenärer som behöver platser att arbeta på, mötesrum och konferenslokaler. Hotellet är uppmärksammat för sin spektakulära interiör och sin konst som pryder såväl väggar som tak.
Till bokningen >>